Благоустрояват терен край морето в Тюленово

Зам. кметът на Шабла Мариян Жечев и кметският наместник на Тюленово Невена Донева направиха първа копка по проект “Благоустрояване и подобряване на инфраструктурата на терен в полза на малка рибарска общност и развитието на туризма в с.Тюленово, община Шабла”.

За изпълнител на строително-монтажните работи е избрано „Обединение РС Тюленово” ДЗЗД гр.Варна. Общата стойност на възложените дейности е 299 814,48 лв., а  срокът за изпълнението им е 45 календарни дни.

 Предвижда се благоустрояване на терени на територията на село Тюленово. Ще се извърши вертикална планировка, изпълнение на трайни настилки, прокарване на инженерна инфраструктура и озеленяване. Ще се продължи съществуващата асфалтова настилка до рибарската лодкостоянка и ще се изпълнят уширения за паркиране и маневриране.

В  Тюленово ще се оформи като зона за наблюдение на морето и скалните образувания с малък амфитеатър и ще се изпълни стълбище за пешеходната му връзка с кея.

 Ще бъдат оформени алеи за разходка, наситени със ситен чакъл, а в скалите около тях ще се монтира декоративно осветление.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов