През септември избират нов председател на Окръжния съд

Тоньо Тонев е кандидат да оглави Административния съд

Трима са кандидатите за председател на Окръжния съд - Стара Загора, съобщи пред Радио Стара Загора настоящия ръководител на съда Тоньо Тонев, чийто мандат изтича на 24 юли. Това са председателят на Районния съд в Стара Загора Росен Чиликов, заместник-председателят на Окръжен съд – Стара Загора и председател на търговско отделение Димитър Христов и съдията в Окръжен съд – Стара Загора Красимир Георгиев.

Процедурата за председателското място е в ход, но окончателният избор ще бъде направен по всяка вероятност през септември след ваканцията на Висшия съдебен съвет. Тонев съветва бъдещия председател на съда да запази спокойния дух на работа, да няма резки движения и да не се правят революции. Без да прави прогнози кой ще оглави съда, той заяви, че и тримата кандидати имат качествата за поста.
Тонев пък, от своя страна се кандидатира за председател на Административен съд – Стара Загора. Мястото бе овакантено след оставката на Пламен Петрунов, който в момента е съдия във Върховния административен съд. Вторият кандидат за поста е зам.-председателя на Административния съд Бойка Табакова, която в момента изпълнява временно длъжността председател на съда. "Ако не бъда избран за председател на Административния съд, оставам като съдия в Окръжен съд – Стара Загора, сподели Тоньо Тонев, без да крие обаче, че в случай на успех, наказателното право ще му липсва".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов