Вече и клиника за психясали фенове на Мондиал 2014

Назоваха диагнозата Синдром на световната купа

Клиника за психясали, нервни, разстроени и поболели се фенове на Световното първенство по футбол отвори врати в китайския град Ченду. Медиците лекуват психическо заболяване, известно с името Синдром на световната купа.
Страстите покрай Мондиала идват в повече на хиляди китайци, които губят апетит, стават нервни и раздразнителни и имат проблеми със съня, разкриват лекари. Проблемът е толкова повсеместен, че си има специално име – Синдром на световната купа, и вече дори е причинил епидемия, която наложи отваряне на цяла клиника в рамките на една от болниците в града.
Медиците посочват, че силно засегнатите могат да развият признаци на параноя и да изпаднат в състояние, подобно на летаргията. Ситуацията се влошава и от голямата часова разлика между Китай и Бразилия, заради която хиляди любители на футбола будуват цели нощи. Заради дългото безсъние още в първата седмица от началото на първенството китаец почина от недоспиване, пише "Новинар"
Клиниката вече посрещна и дори изпрати по живо, по здраво първите си пациенти. „Не можех да ям, не можех да се концентрирам, целият ми свят се срина и всичко беше само футбол”, разказва 35-годишен пациент на необичайното медицинско заведение. „Прекарах 48 часа в почивка на легло в клиниката и сега съм добре. Сега съм се ограничил до един мач на всеки два дни”, допълва още фенът.
Все пак клиниката не е запазена само за футболни фенове, а изобщо за всички хора, които получават психологически проблеми при гледане на вълнуващи спортни срещи, посочват лекарите, които до края на Световното ще дежурят по 24 ч.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов