Запалиха джипа на главния архитект на Несебър

Колата е запалена в двора му в Поморие

Неизвестни подпалвачи запалиха джипа на главния архитект на Несебър Валенти Димов. Инцидентът е станал в Поморие, тъй като Димов от дълги години живее там, а работи в несебър. Пироманите са атакували с огън джипа му „Хюндай Теракан”, който бил оставен в двора пред луксозната му къща на улица „Странджа”.
Скъпото возило пламнало в около 4.20 часа тази сутрин. Валентин Димов обаче усетил, че нещо се случва. Той чул шум от счупване на стъкло и излизайки на балкона видял как джипът му гори. Огънят тръгнал от тавана на автомобила. Мъжът изгасил горящата горна и задна част на „Хюндая” с пожарогасител и веднага се обадил в полицията. При извършения оглед в близост до колата са намерени и иззети парчета от счупени бутилки с мирис на запалителен продукт, както и овъглени парчета плат. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на РУП - Поморие. Пожарът е умишлен, но за щастие колата не е изгоряла.
В Поморие и Несебърхората шушукат, че палежът е свързан най-вероятно заради работата на главния архитект.
Неприятностите на Валентин Димов започнаха в края на 2012 година след като гръмна скандалът „Дюнигейт”. Тази година пък на мушка го взе и комисията „Кушлев”. Цялото му имущество на стойност над 1 млн лв бе запорирано във връзка с разследването.
Заради скандалите бе наложен запор на имотите и на кмета на Несебър Николай Димитров. По искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, съдът в Бургас наложи възбрана на 12 имота и 10 банкови сметки на несебърския кмет Николай Димитров. Те са общо за близо 2 милиона лева. Подчиненият му главен архитект Валентин Димов може да се раздели с 11 имота и 14 банкови сметки за малко над милион. Това ще стане, ако се докаже, че те са придобити незаконно, или извън официалните им доходи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов