Във Фонда за бедствия и аварии няма пари за нови къщи

Животът

24-06-2014, 08:51

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В момента екипи оценяват щетите във Варна и Добрич и ще бъдат отпуснати помощи

"Във Фонда за бедствия и аварии няма пари за нови къщи, той и няма такива функции. Тук отговорност имат и хората, те трябва да си застраховат къщите". Това коментира в предаването "Здравей, България" вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод щетите от бедствието във Варна и Добрич.

Министърът обясни, че в момента екипи на Гражданска защита подпомагат местните власти, за да оценят щети и да бъдат отпуснати помощи. Йовчев е категоричен, че от първия момент на трагедията държавата прави всичко, което трябва. "Каквато и организация да има и каквито и ресурси да осигури една държава, винаги има случаи, в които природата е по-силна", заяви Цветлин Йовчев.

По думите му последните години са били предприети мерки, за да има по-добра организация в такива ситуации. Днес например има повече техника, която е помогнала за по-бърза реакция от страна на държавата."До 2014 година трябва да направим регистър на критичната инфраструктура, до края на 2015 година трябва да се напишат планове", обясни вътрешният министър.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов