Футболен фен почина пред телевизора в Китай

Починалият не е спял, за да гледа Световното първенство в Бразилия

В Китай е починал любител на футбола, който няколко нощи не е спал, съобщи Евроспорт.
25-годишният мъж от Суджоу е бил намерен мъртъв на 13 юни в дома му, седнал пред телевизора. Известно е, че преди смъртта си е гледал мача на националните отбори по футбол на Испания и  Холандия в рамките на Мондиал 2014, който се провежда в Бразилия, предаде БТА.
Все още не е установено каква точно е причината за смъртта - изтощение на организма или сърдечен пристъп, получен вследствие на сънна депривация. Не се съобщава също колко часа не е спал футболният запалянко, който е решил да гледа директното излъчване на мача, въпреки огромната часова разлика между Бразилия и Китай /11 часа/.
Подобна смърт на футболни фенове в Китай е имало и при предишни мондиали. Китайски любители на спорта са издъхнали заради сънна депривация по време на първенството през 2006 година в Германия и на Мондиал 2010 в РЮА.
Европейски фенове също се оплакват от голямата часова разлика с Бразилия. Заради разликата във времето любителите на футбола трябва да не спят по цели нощи, ако искат да гледат преките предавания на мачовете по телевизията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов