МОН задейства нов фонд за европейски стипендии

Новините

22-05-2014, 11:59

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

практики в областта на висшето образование и науката

Първата докторантура, която образователното ни министерство ще финансира, вече е факт. Да получат необходимите за осъществяването на своите проекти пари днес 21 бенефициенти подписаха договори по програма "Фонд за стипендии на Европейското икономическо пространство" и по специално по мярка "Проекти за мобилност във висшето образование и науката", пише news.bg

Близо 1,8 млн. евро са отделените средства, които ще насърчават международния обмен и добрите практики в областта на висшето образование и науката. 264 хиляди евро от тези пари са от бюджета на страна ни, а останалата по-голяма част от 1,5 млн. евро идва от партньорите на образователното ни министерство от Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова обясни, че кандидатите за такова финансиране са били 74, а от тях са одобрени 48 - 33 преподаватели, 8 изследователи и 6 административни служители. "Това е само началото, ние обещаваме непрекъсната подкрепа", се зарече министър Клисарова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов