Ким и Кание се женят във Флоренция

За церемонията са избрали крепост от ХVI век

Американската моделка Ким Кардашян и известният рапър Кание Уест ще си кажат “да” във Флоренция в крепост от ХVI век, известна като Форт Белведере и служила на Медичите. Брачната церемония на 24 май ще води протестантски свещеник, съобщи Би Би Си, цитирана от "Труд". Според говорителката на местното кметство - Елиза ди Лупо, наемът, платен от двойката, е 300 000 евро.

Това ще бъде първи брак за 36-годишния Кание, който поиска ръката на Ким на връх 33-тия й рожден ден през октомври 2013-а. Преди това той е бил сгоден за дизайнерката Алексис Файфър, но така и не стигат до сватба.

Ким има далече по-голям опит. За нея това ще е трети опит да свие семейно гнездо. Преди това бе омъжена за музикалния продуцент Деймън Томас (от 2000 до 2003 г.), а вторият й брак с баскетболиста Крис Хъмфрис през 2011 г. продължи едва 72 дни.

Засега няма официално потвърждение за брачната церемония на Ким и Кание следващата събота. Но в интервю за вестник La Nazione в петък рапърът разказва, че е впечатлен от красотата на Флоренция и е много развълнуван от предстоящата сватба. Той допълва, че двамата с Ким вече са били в града и че дъщеря им Норт, която се роди миналото лято, е замислена “сред ренесансовите шедьоври”.

Елиза ди Лупо заявява още, че приходите от наема на средновековната вила ще отидат за възстановяването на много от художествените съкровища във Флоренция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов