Коко: Напускам, ако се намери човек, който да поеме Локо

Готов съм да продам клуба, дълговете не са колосални за отбор от „А” група, обяви собственикът на черно-белите

Собственикът на Локо (Пд) Константин Динев даде индикации, че напуска клуба, стига да се намери друг финансов благодетел за смърфовете. Хазартният бос бе категоричен, че е готов да продаде акциите си на човек, който е загрижен за съдбата на черно-белите.

Ето какво каза Коко в интервю за Дарик радио:

Изпращаме противоречива година. С много ядове, с много неприятности, но с не лошо класиране в първенството с оглед на финансовите възможности, които имаме като клуб.

Знаете, че при нас няма подкрепа от големи рекламодатели. Не искам да сравнявам никой с никой във финансово естество. Нашите възможности са такива, това е нашата подкрепа. Не е редно аз да го казвам, но аз сам осигурявам всичко, за да може клубът да съществува.

От ентусиазма ми зависи и цялото представяне на Локомотив. Убедително влязохме в първата седмица. Победихме всички водещи отбори в страната. Не се представихме лошо и в турнира за Купата. Играхме полуфинал. Победихме в реванша Лудогорец, който се представи много добре и в Европа. Дори мисля, че ги надиграхме в реванша.

Не искам да изпадам отново в подробности по темата за отношенията ми с феновете. Аз съм готов по всяко време да се оттегля и да дам отбора, или продам на някой, който е загрижен за отбора.

Готов съм да продам отбора. Готов съм да седна и да се разбера с всеки, който е загрижен и би искал да продължи да издържа Локомотив. Независимо с кой, дали с фенове, или друг, който иска да е добро бъдещето на отбора.

През втория период, от който съм в Локомотив не са натрупани нови задължения. Не са дълговете колосални за отбор от А група, нито дълговете ще доведат до започването от долните дивизии.

Има опасност Локомотив да остане без футболисти. Има опасност и Локомотив да не започне първенството. Има много опасности. И аз търся начини, които да позволят отборът да продължи участието си в групата. Обичам този отбор и емоционално съм свързан с него. Дано се намери някакъв човек, който да издължа отбора.

Ситуацията на Лаута никога не е била спокойна. Ако има човек с желание и възможности, то аз бих му помогнал да влезе в клуба. В цялото интервю ви казвам, че съм готов да напусна, стига да се намери добронамерен човек, който да поеме отбора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов