Младеж с 35 присъди влиза на топло за кражба от вдовица

Крими

14-05-2014, 17:57

Снимка:

интенет

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Серийният крадец и грабител призна вина и спести три от определените му девет години зад решетките

23-годишният Траян  Димитров получи 6-годишна ефективна присъда от Бургаския районен съд за кражба на вещи на стойност 430 лв. от самотна вдовица. Неговият съучастник Филип Йорданов ще остане в затвора две години.

Процесът протече при съкратеното съдебно следствие. Двамата се признаха за виновни в това, че на 10 и 12 март миналата година от гаражи в дворно място с къща в Бургас са повредели прегради, здраво направени за защита на имот, и са откраднали вещи на обща стойност 430 лв. от вдовица, която живеела с непълнолетния си син. Около 22 ч. те се качили на покрива на два долепени и свързани помежду си гаража. Йорданов изкъртил дъска от покрива и през образувания се отвор, влязъл вътре, а Димитров останал горе. От отворения багажник на автомобил Йорданов взел ударна бормашина, два моторни триона, винтоверт, електрожен и два ъглошлайфа. После те ги продали за метални отпадъци, заедно с още два акумулатора, които задигнали от дома. За всичко получили 95 лв. На другата сутрин жената , след като разбрала за кражбата, заковала няколко дъски на покрива, за да затвори дупката.  Два дни по-късно крадците се върнали и взели две тонколони, които пласирали за 40 лв.
Съдът наложи на Траян Димитров наказание 9 години затвор, а след редукцията му определи той да търпи 6 години лишаване от свобода. Съдът взе предвид смекчаващите вината обстоятелства като младата му възраст, но даде превес на отегчаващите вината обстоятелства като условията на опасен рецидив, при които е извършено деянието и многобройни – 35 на брой, минали осъждания, сред които за грабеж и кражба.

На Филип Йорданов е определено наказание 3 години лишаване от свобода, а след редукцията той е осъден на 2 години лишаване от свобода. Районен съд – Бургас съобрази, че младежът е бил непълнолетен, но отчете отегчаващите вината му обстоятелства – 5 предишни осъждания и две висящи досъдебни производства.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов