Владимир Шишков отива на Олимпиадата за младежи в Китай

Нова зала затвърждава имиджа на Стара Загора като столица на бадминтона

Община Стара Загора е сключила договор за разширяване на залата за бадминтон (бившата сграда на БСФС), което ще позволи там да се провеждат международни състезания. По предварителни данни проектът ще струва между 1,5 -2 млн.лв., но той ще бъде уникален за България, каза кметът на  Стара Загора Живко Тодоров.

Днес той се срещна  с младия състезател на Спортен клуб „Бадминтон“ Владимир Шишков", който спечели квота и ще играе на младежките олимпийски игри през август тази година в Нандзин (Китай).

Изпращаме спортист, с който се гордеем, на Олимпиадата в Китай. Поредният успех за старозагорския бадминтон дължим на и Христо Михалев , който спонсорира и участва в състезания по този вид спорт. Това каза по време на срещата кметът, който подари на състезателя раница и ракета за бадминтон.

Председателят на СК „Бадминтон“ Христо Михалев връчи на Владимир Шишков чек на стойност 1000 лева, като му пожела да се завърне с медал от Нандзин, Китай. Според Михалев, в залата ще могат да се провеждат и турнири по още три вида спорт. „Благодарни сме на кмета Живко Тодоров. До две години залата ще е факт, което ще затвърди имиджа на Стара Загора като столица на бадминтона.

Владимир Шишков е на осмо място в европейската ранглиста за младежи. В края на седмицата, когато излиза новата ранглиста, вероятно той вече ще е трети, каза треньорът Слънчезар Цанков. Според Христо Михалев Владо е пример за подражание за всички 130 деца, които тренират в клуба. Той изрази задоволството си от проекта за залата, който ще позволи да защитят европейския лиценз за провеждане на големи международни състезания по бадминтон.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов