200 000 имигранти от България и Румъния работят в Кралството

С 30 000 души са нараснали пребиваващите след падането на ограниченията

Десетки хиляди имигранти от Източна Европа са се преселили във Великобритания в търсене на работа, откакто граничният контрол е занижен, пише "Фокус". Това се очаква да покажат данни от изследване, които ще бъдат оповестени през седмицата.

В изключителен анализ за британския вестник "The Telegraph", икономисти от Университета Оксфорд прогнозират, че данните ще покажат поне 30 000 повече румънци и българи работещи в  Обединеното кралство през първите три месеца на тази година, спрямо същия период на миналата 2013 година.

Увеличението, от над 25%, вероятно ще доведе общия брой на имигрантите живеещи във Великобритания от само тези две държави до 200 000, когато се отчетат и безработните членове на техните семейства.
Данните са следствие от отмяната на ограниченията за пристигащите във Великобритания нови имигранти от България и Румъния, най-бедните страни-членки на ЕС.

В сряда официалната статистика за заетостта ще даде първите индикации за ефекта от отмяната на частичната забрана, която имаше върху имиграцията във Великобритания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов