11-годишни почитат Петя Дубарова

Архив Бургас

25-04-2014, 08:48

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина майката на Петя Дубарова

Децата ще поставят цветя на паметника в 12 ч.

Четвъртокласници от СОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ ще отбележат 52 години от рождението на бургаската поетеса Петя Дубарова.

Честването  на 25 април е вече традиция за учениците. Почитта си към бургаския талант ще отдадат випуск на 4-те класове на училището пред паметника на Петя от 12 часа днес .

„Докато рецитирах моето стихотворение, бях щастлив, защото съм рецитирал стихотворение на едно дете-чудо. За мен Петя Дубарова е дете, което изпълва града ни с още повече красота“, казва Адам Петков.  За Алекс Костов стиховете на Петя Дубарова, са изпълнени с емоция и красота. 11 годишната Мария –Росалина Петкова споделя, че обича нейната поезия, защото пише всички стихове и разкази с любов.

„Пише за всичко около нея – за природата, за растенията, за животните и за тези, които обича. Бях много развълнувана, докато рецитирах стиховете на тази велика поетеса, каквато се надявам да стана и аз“, споделя ученичката.

Децата  имат свои любими стихове, всеки от тях - своя съкровена представа за образа на поетесата. Едно ново поколение читатели преоткрива поетичния свят на Петя, докосва се до магия, която вдъхновява.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов