Литекс подчини Локо в слаб мач

Спорт

09-04-2014, 19:54

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Литекс-Локомотив (Пд) 3:0

Литекс сложи край на серията от 7 поредни мача без успех (3 поредни загуби) и най-накрая победи! В първи мач от междинния 32-и кръг, ловчанлии се наложиха с 3:0 над Локомотив (Пд). В герой за домакините се превърна Джордан, който откри резултата, а след това асистира за следващите две попадения, дело на Момчил Цветанов и Армандо Ваюши.

Победата бе първа за Миодраг Йешич при повторното му завръщане начело на Литекс. Благодарение на трите точки ловчанлии поне за няколко часа ще се върнат на второ място в класирането, изпреварвайки ЦСКА.

През първото полувреме Литекс и Локо направиха безумно слаб мач, като единственото по-интересно положение бе един пропуск на Джордан в началото, предаде topsport.bg.

Секунди след подновяването на играта обаче Литекс откри резултата. Резервата Том центрира от свободен удар, топката рикошира в тяло на бранител на Локо, с което затрудни Данчо Господинов. Вратарят не се намеси добре и изби право на крака на Джордан, който на празна врата вкара с лекота.

Попадението успокои домакините, които се развихриха и до края на мача създадоха още поне 5-6 отлични положения за гол. От тях обаче „оранжевите" се възползваха „само" от две.

В 64-ата минута Момчил Цветанов вкара на празна врата, след като получи уникален пас от падналия на земята Джордан. 10 минути преди края на срещата се разписа и Ваюши, отново възползвайки се от пас на Джордан.

СЪСТАВИ:

Литекс: 12. Пиргов, 16. Попов, 18. Илия Миланов, 5. Бодуров (к), 13. Божиков, 33. Берберович, 10. Джазула, 77. Цветанов, 14. Ваюши, 99. Десподов, 9. Джордан

Локо (Пд): 12. Господинов, 30. Тодоров, 18. Асен Георгиев, 25. Грънчов, 87. Диего, 22. Н’Дайе, 20. Тижани Белаид, 45. Мендес, 42. Намуши, 7. Делев, 77. Лазаров (к)



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов