Президентът на Ботев става и изпълнителен директор

Няма да се търси нов човек на мястото на Сашо Александров, увери Иван Джиджев

Президентът на Ботев (Пд) Иван Джиджев ще съвместява и длъжността на изпълнителен директор на клуба. Това обяви самият шеф непосредствено преди началото на мача на канарите срещу Литекс.

Припомняме, че до вчера с функциите на изпълнителен директор бе натоварен Ангел Палийски.

В същото време в Ботев няма да търсят друг човек за спортен директор на мястото на Сашо Александров – Кривия.

Джиджев даде доста уклончиви обяснения за уволнението на Палийски и в крайна сметка причините за този ход така и не станаха ясни.

Ето какво каза клубният шеф по темата.

„Палийски си остава член на съвета на директорите на клуба. Преценихме, че е по-добре позицията на изпълнителен директор да се поеме от мен и аз лично ще коорденирам нещата. Палийски остава да отговаря за връзките с местната власт в Пловдив. Решението за този ход не е взето поради някакакво не справяне с работата”.

Колкото за ситуацията при Александров – ние просто приехме оставката ме, която беше подадена по-рано. Търсим подобрения в клуба. Естествено, че се съобразяваме и с мнението на феновете, но напрежение в Ботев има по различни оси. Анализираме възможности и различни сценарии. Нямаме вариант за нов спортен директор. Допускам, че до края на сезона няма да имаме друг човек за поста на Александров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов