Община Казанлък подпомага активно ученическия спорт

От април започват следващите етапи на ученическите игри.

В края на м. март завършиха общинските ученически първенства по всички спортни дисциплини, за различните възрастови групи - момчета, момичета, юноши и девойки. Средствата, с които Община Казанлък подпомогна ученическия спорт на общинско ниво са 7000 лв.

От месец април започват следващите етапи на ученическите игри. За областни, зонови и финални етапи Община Казанлък е отделила 8700 лв., които ще се разходват за участията на всички училища - общински първенци в училищните игри за учебната 2013/2014 година. Предвидени са и финансови

средства за участия на училищата в световни ученически игри.

Състезанията, които предстоят през м. април на училищно ниво, започват на 10  и 11 април 2014 г. в град Стара Загора с областните първенства по шахмат и футбол. Представителите на Казанлък са ОУ “Георги Кирков“, ПМГ „Никола Обрешков“ и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт.

На 15, 16 и 17 април отново в Стара Загора ще се проведат областни състезания по футбол за 5-7 клас, тенис на маса 5-7 и 8-10 клас, и волейбол  момчета и момичета 5-7 клас, юноши и девойки 8-10, 11-12 клас.

На 16 април  СОУ „ Екзарх Антим I“ ще защитава честта на град Казанлък в зала ДЗУ- Стара Загора на зонално първенство по баскетбол.

На 25 април  стадион „Берое“ посреща Областното първенство по лека атлетика за момичета и момчета, юноши и девойки.

През м. април Община Казанлък ще финансира  с 3000 лв.  и международните колоездачни състезания - „Долината на тракийските царе“ и купа „Георги Коев“, съвместно с Община Павел баня, които ще се проведат на 3 и 4 април.

На 12 април на стадион „Севтополис“ в Казанлък ще се проведе турнир „Севтополис“ по хвърляния – диск, гюле, копие,  който е финансиран от Община Казанлък със сумата от 1000 лв.

През този месец се очаква да се проведат още няколко спортни прояви на територията на Казанлък. Това са спортно катерене /Държавно първенство/ и първенство между училищата, както и Детски турнир по футбол „Червени рози“, които  също ще бъдат финансирани изцяло по Спортния календар на Община Казанлък.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов