"Код червено"! Зомби апокалипсисът стигна и до нас

Варна Лайф

21-03-2014, 00:28

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добро утро в петък!

3 дни да убиеш

Дивергенти

21 март е датата на дългоочакваната премиера на първия пълнометражен български филм в зомби хорър жанра "Код: Червено" на режисьора Валери Милев

21-27 март: Кино Арена Мол Варна 12:40, 14:40, 16:40, 18:40, 20:40, 22:40 ч

Оригинално заглавие: Code Red
Държава: САЩ
Премиера: 21 март 2014
Режисьор: Валери Милев
Сценарист: Валери Милев, Матю Уейни
В ролите: Манал Ел-Фетури, Пол Логан, Миа Лесия-Нейлър, Георги Стайков, Юлиан Костов, Китодар Тодоров, Александра Василева, Асен Мутафчиев и др.
Жанр: Ужаси
Времетраене: 91'
Забранен за лица под 16 години

Лентата с бюджет от над $2 млн. беше продадена в САЩ и Европа още преди заснемането ѝ. Актьорският състав се състои както от чуждестранните актьори Пол Лоуган (Paul Logan), Мая Нейър (Mya Nayer) и Форбс Кей Би (Forbes KB), така и от българите Георги Стайков, Александра Василева, Асен Мутафчиев и др.

Действието в "Код: Червено" започва по време на битката за Сталинград през Втората световна война. Сталин се бори с всички сили и средства, за да спре настъплението на Хитлер. Учените в Москва разработват ужасяващи химически и биологични оръжия, някои от които са толкова страховити, че дори диктаторът не се осмелява да ги използва. И все пак, когато настъплението на нацистите стига до Сталинград и заплашва оцеляването на Съветския съюз, Сталин разрешава използването на едно от тези оръжия.

Резултатите са толкова страховити, че се налага Червената армия да срине до основи града и да избие стотици хиляди, попаднали под въздействието на оръжието.

В днешно време, 80 години по-късно, в секретна база в България се съхранява единственото останало количество от този ужасен газ.

Когато след серия от необясними инциденти в базата пристига разследващ военен комисар от силите на НАТО, корумпиран български полковник решава да прикрие следите от злоупотребите си и кражбите, като предизвика „инцидент” и взриви складовете на базата. Но той дори не подозира какво има в най-тъмните ъгли. 

След този „инцидент” био-оръжието се разпръсква свободно и заразата обхваща голяма част от мирното население и от войниците. У хората се отключват най-тъмните и първични сили, насилието ескалира до безумие и започва битка за оцеляване на човешкия род.

Битка, на фона на която една майка предприема безкрайно рисково пътуване през заразената територия, за да открие изгубената си осемгодишна дъщеря.

Официален трейлър



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов