Внимавайте, защото този човек е опасен! (снимки)

Изнасилването не е женски или хуманитарен проблем. То е глобален проблем

Има престъпници, които много лесно могат да ви заблудят и подведат. Често външният вид „лъже“, но ако се доверите на такъв човек, много лесно можете да попаднете в неговия капан. Той може да бъде навсякъде, дори във вашия град.
На 33 години е и се казва се Георги Симов, изглежда нормално. Баща му е лекар. Разполага с финансови възможности, има собствен бизнес, облича се добре.
До момента срещу Симов за заведени три досъдебни производства за изнасилване, извършени през 2012 г., 2013 г. и 2014 г. Последният случай е съвсем пресен, от 27 февруари. Тогава Георги прави пореден опит за сексуално престъпление с млада жена в известно нощно заведение в идеалния център на София. След като я издърпва на усамотено място, той започва да се гаври с нея. Оказва се обаче, че има и пострадали жени от много други градове.
През последните няколко години женски групи настояват за промени в законодателството и в общественото отношение към изнасилването. Според тях изнасилването трябва да се разглежда не като сексуална постъпка, а като тежко престъпление. То е не само физическо нападение, а покушение срещу целостта и достойнството на индивида. Както казва един автор, изнасилването е „акт на агресия, при който на жертвата е отнета свободата на волята. То е акт на насилие, който даже и ако не е последван от побой или убийство, все пак носи със себе си заплаха от смърт“. Кампанията е достигнала известен успех и днес изнасилването се разглежда от закона като особен вид престъпление срещу личността.
Вероятно органите на реда ще вземат мерки, защото един маниак тормози, пребива и издевателства сексуално над млади момичета. Според полицията става въпрос за опасен сериен престъпник. За жертвите споменът от безобразията на Георги Симов никога няма да бъде заличен.
В неговия профил във Фейсбук вече има достатъчно негативни и заплашителни коментари от хората, научили за гнусните му действия. Има едно неписано правило – ако такъв престъпник влезе в затвора, грози го подобна участ. Въпреки че, там има затворници с всякакви присъди, те са безмилостни към този тип съкилийници, извършили изнасилвания. Тях мразят най-много.
Списъкът с имената на потърпевшите е дълъг. Тези жени могат да докажат многобройни травми, които той им е нанесъл, като счупвания на ръце и пръсти, извършени от него по време на връзките им.
Към настоящия момент, Георги Симов е с мярка за неотклонение „задържане под стража", наложена от Софийски градски съд на заседание от 7 март, в следствие на престъплението от 27 февруари. Макар да е в ареста, близките на жертвите са разтревожени, че досега той е бил необезпокоявано на свобода, въпреки досъдебните производства за изнасилване.

Нека всички, които имат информация за други посегателства, извършени от това лице да сигнализират на органите на реда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов