Аян Садъков дебютира за Спартак (Пд) с победа над Ботев

Спорт

08-02-2014, 21:46

Снимка:

lokomotivpd.com (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Синьо-белите надиграха канарчетата с 2:1 в Коматево за ЧРД на своя треньор

Спартак (Пд) победи юношеския тим на Ботев (Пд) до 19 години с 2:1 в първа си контрола за 2014 година. Спарингът се игра на базата на "канарчетата" в Коматево.

Победата на "гладиаторите" дойде след много силна игра. Успехът се яви като подарък за рождения ден на старши треньора на спартаклии Манол Георгиев. Той от своя страна почерпи всички в отбора.

В срещата взеха участие всички налични футболисти, с изключение на Борислав Никифоров (възпаление на връзките на коляното) и Димитър Юруков (болки в глезена и гърба). Срещу младежите на Ботев за Спартак игра и юношата на Локо (Пд) Аян Садъков-младши, който тренира с отбора.

В 20-ата минута Байрев подаде на Читаков в коридор, той от своя страна много добре се пребори, застана с тяло пред вратаря и отбеляза за 1:0.

Байрев след това на два пъти излизаше сам срещу вратаря, но така и нямаше шанса да го преодолее.

В края на първото полувреме, при единственото си положение в срещата, ботевистите отбелязаха след фаул. Играч на Спартак не успя да изчисти с глава битата топка и Пенчев изравни за 1:1.

В 60-ата минута Аян Садъков излезе очи в очи с вратаря на домакините, подаде на Амир Алхусейн и той на празна врата оплете топката в мрежата за крайното 2:1.

Следващата проверка в подготвителния период на "гладиаторите" е отново срещу Ботев U19 на 12 февруари.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов