Яхти - мечти

Ако спечелите джакпота от тотото (но не в България), смело можете да го похарчите за покупка на разкошна яхта

Освен лукса, който предлагат в интериора си, яхтите на външен вид са едни невероятни дизайнерски изпълнения, които спокойно можем да включим в списъка с желанията си.

Тропически райски остров.

Това е проект на британската компания Yacht Island Designs. На яхтата се намират четири луксозни каюти и невероятно разкошен апартамент за собствениците, който е вграден в имитация на вулкан. Кинозала, библиотека, зала за игри, фитнесзала, сауна - тук има абсолютно всичко. На главната палуба се намира басейн, къща за гости и бар под открито небе. Възхитителен водопад се получава от извиращата от върха на вулкана вода, вливаща се в басейна на палубата.

Най-голямата яхта със слънчеви батерии.

Компанията Planet Sola е създала уникалната яхта Turanor с вградени по цялата палуба слънчеви батерии. Теглото на яхтата е осем и половина тона и благодарение на литиево-йонните си батерии, които задържат слънчевата енергия, може да плава цели три дни. Дори и през нощта.

Яхта - космически кораб

Футуристичното превозно средство не е никак евтино - цели 15 милиона долара.
Adastra е с дължина 42 метра и освен множеството съвременни екстри, ключовата функция е, че може да бъде управлявана с помощта на IPad. Строителството на бижуто е продължило повече от 5 години.

Най-дългата частна яхта в света

Освен най-дълга, яхтата Eclipse е и най-скъпата с цената си от 800 милиона долара. Разбира се, че става дума за яхтата на руския милиардер Роман Абрамович. На борда  й има две вертолетни площадки, 24 каюти за гости, два басейна, няколко джакузита и дискотека. Три по-малки лодки и мини подводница способна да се потопи до 50 метра, могат да предложат незабравими удоволствия и зад борда на този малък кораб.

Съвременен дом на вода

Компанията X-Architects пък е създала уникален проект за къща във водата. Размерите на "жилището" е 20 на 6,7 метра. На горната палуба се намират кухня, гостна и столова. На долната си палуба са приютени спални, баня с вана и кабината за управление. На покрива е разположена тераса, която може да се използва и за слънчеви бани, а излаза до нея е по вита вътрешна стълба. Интериора представлява смес от меки пастелни тонове и съвременни мебели. Осветлението през нощта прави този дом още по-поразителен.

Супер яхта

Alloy Yahcts Vertigo 220 Superyacht е дело на архитекта Филип Бранд. За 67-метровата платноходна яхта може да се каже само едно - тя просто изглежда разкошно от носа до кърмата.

Oculus - ярък пример за разкош

Oculus е 76-метрова, уникално разкошна яхта, разработена от компанията Schopfer yachts LLC. С вида си тя наподобява силуета на огромна океанска риба. Под палубата й могат да пребивават до 12 души, настанени в съвременни каюти, които също се отличават с футуристичен дизайн. Ресторанта на борда е на две нива с асансьор, а апартамента на собствените е изпълнен с подобоващ за яхтата вкус.

Яхта - остров

Немската компания ORSOS Island е разработила проект за уникална яхта във вид на остров. На площ от 929 квадратни метра са разположени разкошни апартаменти, гостна, кухня, ресторант и даже кинозала. Дори цената не е много висока за такава красота - "само" 4,6 милиона долара.

Кораб - град

Ако сте творческа натура, която търси как да излезе от рамките на нормалното и ви е тясно на земята, можете да посетите плаващия град на компанията Blueseed.
Създателят му Питър Тил е вложил в начинанието крупна сума пари, като стремежа му е да създаде офшорна зона във водата, която да изглежда като истински град. Проектът ще е разположен до бреговете на Калифорния, като за клиенти смята да привлича (срещу "скромните" 1600 долара на месец) млади специалисти от Силиконовата долина, намираща се на няколко минути път.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов