Няма мое, няма твое, и без топ 7 светът е Берое

Спорт

14-01-2014, 18:21

Снимка:

Официален сайт на Берое

Автор:

Янко Георгиев

Всичко от Автора

Зелено-белите привърженици се изправят пред най-важното си изпитание за този век

Берое почти сигурно няма да играе в Топ 7. Такава е съдбата на честните. Призна го с тъга в очите и Петър Хубчев. Дългата изтощителна есен заралии бяха единствения тим, който така и не получи нещо даром. Съдии го режеха, съперници му въртяха номера, БФС го работеше. А в България когато си честен, тогава си обречен и да страдаш.

Сега цяла пролет ще страдат феновете на Берое. Вместо мачове с ЦСКА и Левски, ще гледат такива със Славия и който друг събере пари да участва във втората седмица. Това, че Берое ще стане шампион в нея, не топли. Не и когато си имал най-лудата пролет в историята си. Което изправя знаменитата старозагорска публика пред сериозно изпитание. Тя е родена, за да гледа големи мачове. Тази пролет я чакат едни такива мънички... С Любимец, с Гоце Делчев, с Нафтата, ако оцелее. Двубои, за които е ясно, че Берое ще спечели. А и да не спечели, чудо голямо. Зелено-белите ще платят този данък, за своята честност. Такава е съдбата на такива тимове в България.

 

ВСИЧКИ НОВИНИ ЗА БЕРОЕ НА ЕДНО МЯСТО - ВИЖ ТУК

 

Но пък в България няма друг отбор като Берое, друг така свързан с феновете си. И точно те могат да осмислят втората седмица за тима на Петър Хубчев. Ако са всеки мач на стадиона, ако са плътно зад тима, ако продължат да го подкрепят така, както беше и миналата година по същото време, Берое ще спечели своята истинска битка. Ще покаже, че е един от малкото нормални у нас. Тези, които съществуват заради футбола, които са обичани за онова, което са, а не заради победи и купи. Така, че Зарата има своята пролетна мисия, да покаже, че и без да си в Топ 7, светът може да е Берое.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов