Секс скандал в Комисията за защита на потребителите

Главният секретар на Комисията за защита на потребителите беше обвинен от своя подчинена

Той отрича и твърди, че е нападнат безпричинно, информира bTV.

Преди около три месеца Боряна Даутова подала сигнал срещу своя началник Иван Бъчваров. Причината: негови действия, с които той я засягал като жена. „Сексуален тормоз и дискриминация по възраст. Определено има предпочитания към 2-3 колежки в дирекцията и ги привиква в кабинета си", обясни тя.

След сексуалните намеци Даутова сезирала дисциплинарния съвет на комисията, който ѝ дал препоръка да сезира и комисията за дискриминация. Съветът предложил още, но на друго правно основание, Бъчваров да бъде понижен в ранг.

„В своето заключение дисциплинарния съвет съветва потърпевшите служителки, тъй като тя не е само една, да потърсят своите права с частна жалба в комисията за защита от дискриминация", коментира Александър Масларски.

Това е четвърто дисциплинарно производство срещу Бъчваров, има и два сигнала в прокуратурата, единият от които е заради секс скандала.

Самият Бъчваров обаче твърди, че е невинен и гледа на обвиненията "с насмешка". Той също сезирал прокуратурата за тормоз. „Аз работя в тази комисия от 16 години и за пръв път се случва да се обръщат към мене за някакъв такъв тормоз", защити се той.

По думите на Масларски и Даутова, жените в комисията били притеснени и от факта, че сестрата на Иван Бъчваров е депутатката от управляващата партия Светлана Бъчварова.

„След изборите той тогава демонстративно почерпи, че неговата кака е станала депутат и хората с основание са притеснени", каза Масларски. „Какво значи да афиширам, все пак тя ми е сестра, не мога да кажа че нямам сестра", контрира Бъчваров.

Жената, подала сигнала, твърди, че е на път да загуби работата си. Председателят на комисията Веселин Златев пък заяви, че няма доказателства за налагане на санкция срещу Бъчваров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов