41-годишен в Пирогов след верижната катастрофа на АМ „Струма”

Животът

04-01-2014, 20:50

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

10 автомобила се сблъскаха на АМ „Струма”

41-годишен мъж, пострадал при катастрофата тази сутрин на автомагистрала "Струма", е транспортиран с фрактура от Благоевград за "Пирогов".

Верижната катастрофа стана към 8.30 часа тази сутрин. 10 автомобила се нанизаха един в друг на АМ "Струма" при мъгла и хлъзгава пътна настилка. Катастрофата стана в отсечката между гара Делян и разклона за Радомир. Пострадаха двама, които бяха приети в болницата в Дупница.

Към 14.00 часа днес един от двамата пострадали - Младен Георгиев, на 41 години от село Пороминово, община Кочериново, бе приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.  В Дупница скенерът не работи, а Георгиев се оплаквал от болки в кръста, затова приятелите му го транспортирали с личен автомобил от Дупница до МБАЛ-Благоевград. След направения му скенер е установено, че Георгиев е с фрактура на пети лумбален прешлен. Прешленът е счупен, но няма размествания и притискане на нерви в гръбначния стълб, съобщава БГНЕС.

В 15.40 часа с линейка на ЦСМП-Благоевград пострадалият бе транспортиран за УМБАЛСМ "Пирогов". Георгиев пътувал в минивана "Рено Еспейс" с благоевградска регистрация, който е ударен отзад.

Тази сутрин мъглата в района на катастрофата бе гъста, а видимостта до 10 метра. В почти цяла България е в сила код "Жълт" заради мъгла. Гъсти мъгли имаше и на много места - до 50 метра бе видимостта в Добричко, Ловешко, Разградско, Пернишко, в районите на Нова Загора, Яна, Богров, цялото Софийско поле. Около 100 метра – в Пловдивско, Врачанско, Кърджалийско, в районите на Дупница и Витиня, Вакарел, Елин Пелин, Костинброд, на магистрала "Люлин". 

От НИМХ предупреждават, че и в неделя ще действа предупредителният жълт код за гъсти мъгли и намалена видимост.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов