Коледна стипендия за даровит ученик

Заралии

28-12-2013, 11:06

Снимка:

ТПП-Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГK ЛИПА награди Мартин Германов за успехите му в математиката

Клубът на работодателя в Стара Загора награди с коледна стипендия даровит ученик

Даниел Любомиров от 12 клас на Гимназия с преподаване на чужди езици Ромен Ролан спечели коледната стипендия за даровит ученик, която Клуб на работодателя - Стара Загора учреди по-рано тази година. Даниел Любомиров беше награден от председателя на сдружението Мартин Бойчев и от Стефан Шоселов, член на Управителния съвет в присъствието на своите преподаватели.
От началото на 2012 г. до сега възпитаникът на езиковата гимназия има няколко значими постижения зад граница, с които преподавателите му много се гордеят. Сред тях е наградата от Международната олимпиада във Франкфурт на Майн, която е най-мащабното състезание по немски език в света.

В конкуренция на участници от 50 държави, Даниел Любомиров спечели сребърен медал.
Ученикът е включен в Клуб 2012 на успелите деца в България на фондация Димитър Бербатов за постижения по немски език и математика и има още редица отличия за успешно представяне в конкурси и олимпиади по история, математика, немски език и английски език.
Директорът на ГПЧЕ Ромен Ролан Теодора Николова сподели, че ученици с неговите качества се срещат изключително рядко и сподели гордостта на целия учителски колектив за постиженията на Даниел Любомиров.
Стефан Шоселов от Клуба на работодателя изрази радостта си, че градът ни може да се похвали с такива даровити деца и каза, че усилията на сдружението и през следващата година ще бъдат насочени към подобряване на бизнес климата в града и към създаване на повече възможности за успешна реализация на младите хора.
Видимо развълнуван, Даниел Любомиров благодари за отличието и каза, че дължи успехите си не само на труда си, но и на своите преподаватели, които създават отлична среда за развитие в най-престижното учебно заведение в Стара Загора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов