Мирослав Живков – за 10-те успешни кръга на ВК Добруджа 07

Спорт

23-12-2013, 12:08

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Интервю с Мирослав Живков – треньор на ВК Добруджа 07 – участник във волейболната Суперлига при мъжете

- Г-н, Живков, как оценявате представянето на Добруджа 07 в десетте изиграни кръга на волейболната Суперлига при мъжете?

- Участвахме в едно изключително равностойно първенство. Резултатите на всички отбори го показват. Успяхме в почти всеки мач да покажем един добър волейбол и да бъдем, ако не победители, то поне да бъдем равностойни на всички отбори. Имаше мачове – срещу Монтана и Габрово, в който можеше да желаем много повече. Като анализ на всички срещи бих поздравил момчетата, че успяха да направят един изключителен колектив, да дават максимума от възможностите си, в подготовителния период работиха много добре и показаха едно професионално отношение към цялата работа. Поздравявам отборите, които победихме и от които загубихме за коректната игра.

- Какво спечелихме и какво изгубихме в изиграните срещи до момента?

- Мисля, че като отбор спечелихме доверието на всеки един човек в отбора до себе си. Спечелихме едни отношения вътре между момчетата, спечелихме едно отношение към работата и в определени моменти успяхме да го покажем като резултат.

- Отборът имаше и трудни моменти, когато не можа да излезе в максимален състав заради контузени състезатели. Как ги преодоляхте?

- Не е приятно, когато се случват контузии, но пък това го има в спорта. Опитахме се да реагираме абсолютно професионално и мисля, че възстановяването на момчетата върви по най-добрия начин.  Наистина се сблъскахме с контузии във важни моменти. Контузиха се Георги Чалъков, Христо Енков, Илия Петков, който е един млад състезател, показал израстване и бих го поздравил, че показа характер и амбиция да върви нагоре.

- Няколко местни таланти израстват пред погледа Ви и вече са в младежкия национален отбор. Това също е един от големите успехи за отбора на Добруджа 07 през последните месеци.

- Това е заслуга на всички треньори, които са работили с тези момчета в детско-юношеската школа. Наистина има няколко момчета, които заслужават внимание, показват качества и аз мисля, че с целенасочена работа в близко бъдеще те ще показват резултати в мъжкия отбор. Аз лично ги поздравявам с амбицията и желанието, с което се включват и работят в тренировките на мъжкия тим.

- Тимът спечели доверието на публиката. Почти няма свободни седящи места в залата. Все по-голяма подкрепа получавате и от местния бизнес. Това ли е най-голямото признание за отбора?

- Тук е мястото да поздравява всички фенове, които ни подкрепяха, когато побеждавахме и когато губихме. Поздравявам всички хора, които отделиха време, бяха част от нашия отбор и бяха седмия човек на игрището. Определено те ни подкрепяха в моментите, в които печелихме и всички ние се чувстваме малко отговорни към тях за мачовете, които загубихме. Благодарим и на всички рекламодатели, които ни помагат. Без тях цялата идея Добруджа 07 и всичко положително, което се случва в клуба нямаше да бъде по този начин. Това, което можем да обещаем е, че ще се постараем да работим още по-добре, още по-целенасочено и с още по-голяма отговорност, тъй като вторият полусезон се очертава да бъде по-труден. Предстоят ни много тежки гостувания. Във всеки един мач ще се борим. Ще търсим резултата и искаме да си пожелаем да бъдем здрави и да няма контузии, мъничко късмет и надявам се резултата да дойде.

- С нетърпение очакваме следващата година. Можем ли да търсим символика в това, че идва годината на коня. Той е седмият знак в китайския резултат. Седмица има и в името на отбора. Ще бъдем ли точно толкова динамични, енергични, напористи, да играем умно и красиво и да побеждаваме, както коня?  

- Исками се да е така. Но всичко ще мине през сериозната работа и сериозното отношение на всечки един състезател към това, което правим. Рано или късно резултатите ще дойдат. Спортът е нещо много трудно, тъй като за всички резултати се изисква време, но пък ние сме максималисти и иска ни се това да се случи максимално бързо. Волейболът затова е интересен, тъй като всеки един мач е непредсказуем и може да ни предостави различен край. Искани се този край да бъде в наша полза.

- Какъв късмет искаш да се падне на теб, отбора и добричлии от Новогодишната баница?

- Здраве и късмет, защото ако имаме това, след това ще направим всичко, което поискаме.   

Интервю на пресцентъра  Изида, ВК Добруджа 07



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов