"Нафтата" с редица промени срещу Берое

Като титуляри може да започнат и някои от юношите на тима. които тренират с отбора

Двама от основните футболисти в защитната формация на „нафтата” няма да вземат участие в мача със старозагорския тим. Това са контузените Христо Лемперов и Ивелин Янев, които са сред най-опитните играчи на тима. Двамата страдат от разтежения и принудително ше почиват до края на полусезона. Всъщност има малка надежда те да бъдат готови за двубоя с Левски на 15 декември, но е малко вероятно да се появят в игра, като се има предвид, че се очаква терените да бъдат доста тежки и едва ли ще е уместно да се рискува здравето им. Очаква се в мача да вземат участие и някои от футболистите, които по-рядко участват в мачове на тима, като не е изключено като титуляри да започнат и някои от юношите на тима, които се подготвят с мъжете.

В същото време буреносните облаци над тима не се разсейват, но като че ли става все по-ясно. Нефтохимик ще изиграе последните си три мача в А група през тези две седмици. Утре е двубоят с Берое. При първата среща на двата отбора преди два месеца, домакините от Стара Загора победиха с 2:0, въпреки, че останаха едва с 8 човека на терена. За статистиката пък Нефтохимик цяло второ полувреме при голямо числено превъзходство не отправи нито един удар към вратата на Берое. След мача старши треньорът на нафтата Валери Дамянов подаде оставка, а част от футболистите бяха отстранени от отбора. Сега е моментът „нафтата” да си върне и измие срама от загубата на стадиона под Аязмото. Дали обаче това ще се осъществи при положение, че футболистите са без заплати, а оттам и мотивация. Защото каквото и да се говори, без финансов стимул не се играе така, както когато нещата са наред откъм тази страна.

Всъщност и съперника на Нефтохимик има проблеми с трима наказани играчи. Борислав Стойчев, Иво Иванов и Елио Мартинс, които са сред основните футболисти на Петър Хубчев. Двубоят е утре от 14 часа на стадион Хаджи Димитър в Сливен. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов