Нефтохимик пак тренира в "Изгрев"

През миналия сезон „нафтата” ползваше и изкуствения терен на Кампуса

Дъждовете през последните дни отново поставиха проблема, къде да се готви представителния отбор на Нефтохимик. След добрия мач срещу ЦСКА спортно – техническото ръководство и феновете видяха лъч на надежда в играта на отбора. Да, но нафтата игра на отличния терен на стадион Хаджи Димитър в Сливен. В Бургас обаче, с изключение на Лазур и Кампуса,  добър терен за футбол няма. Нищо, че на стадион Черноморец 5 игрища бездействат, а стадионите наоколо не са в състояние за да се подготвя отбор от А група.

През миналия сезон „нафтата” ползваше изкуствения терен на Кампуса, но сега пообтегнатите отношения между Черноморец и Нефтохимик не позволяват това. Именно поради невъзможността отборът да се готви при нормални условия, Нефтохимик избра терена на Общинския спортен комплекс Изгрев. Като няма къде,  все пак е по-добре от нищо!

Да не говорим за това, че настилката е доста износена, теренът е с размери на детска площадка и куп други неща, но важното е, че все пак футболистите могат някъде да се поизпотят, без да газят в калта на Долно Езерово. При тези обстоятелства  обаче не трябва да се пита защо Нефтохимик заема това място, което заема и има ли смисъл изобщо при тези условия, отборът да играе и участва в А група?

В отбора няма контузени играчи след мача с ЦСКА. Продължава лечението на Христо Лемперов, който има разтежение и се готви на облекчен режим. Утре след тренировката ще бъде определена групата за мача в събота срещу Локомотив Пловдив. След подобрената игра в последните няколко кръга, Нефтохимик напук на футболната логика, ще опита да вземе поне точка от гостуването си на негостоприемния „Лаута”. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов