Пореден Рубикон за „нафтата”

Освен всичко, нафтата ще бъде лишен в този мач от един от най-опасните си нападатели и голмайстор на тима Петър Димитров

Ще успее ли Нефтохимик да надскочи себе си и да откопчи поне точица срещу именития си съперник ЦСКА днес?

Мнозина си задават този въпрос, а отговорите са различни, но като че ли повечето трезвомислещи фенове отговарят отрицателно. Причините за тази позиция са много и не от вчера.

Първо – отборът неведнъж побеждавал армейците, включително и на Армията с 4:1, отдавна не е това, което беше. Второ – „нафтата” е тим който на мускули и на ентусиазъм се държи над водата, но това продължава от доста време и като че ли героите в този спектакъл са поуморени. Трето – чисто спортно –технически като индивидуалности, футболистите от столицата няма какво да си кривим душата, превъзхождат бургаските си колеги. Четвърто – заплатата само на двама или трима от „червените футболисти” е равна на възнаграждението на целия тим на нафтата, „барабар” с треньорите и директорите. Пето – Нефтохимик тренира на кална нива, която доста трудно би могла да се нарече терен, докато ЦСКА и тук няма проблеми, Шесто, седмо, осмо – май няма смисъл…

Освен всичко казано дотук, нафтата ще бъде лишен в този мач от един от най-опасните си нападатели и голмайстор на тима Петър Димитров. Заради глупаво изкаран червен картон от мача със Славия миналия кръг. В този момент може би идваше ред на Васко Калоянов да се пребори за титулярно място, но уви – нападателят е аут до края на сезона поради наказание. Ще отсъства и един от титулярните защитници Христо Лемперов, който е контузен.

Към това прибавяме и факта, че бургаската публика днес ще бъде значително по-малко поради работния ден, иначе ЦСКА си е достатъчен дразнител, за да събере публика, поне колкото в мача с Черноморец. Но това е програмата и тя трябва да се спазва.

Не на последно място студеното време също може би ще спре част от тези, които се колебаят дали да тръгнат за Сливен или да изгледат мача по телевизията.

И ако след всичко това нафтата успее да вземе нещичко от ЦСКА, то наистина тези момчета трябва да бъдат обявени за футболни герои, надскочили не само себе си, но  и реалностите – поне във футбола.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов