Варна пак се пробва с масов антиправителствен протест

Мисия Варна

16-11-2013, 19:12

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Утре в 14 часа пред община Варна

Нов опит за масов антиправителствен протест ще направи Варна. Събието се организира във Фейбук под името#ДАНСwithME ВАРНА - НИЕ СМЕ С ВАС!!! Протестът е насрочен за утре - 18 ноември, в 14 часа пред общината във Варна. Надеждите на организаторите са за масово присъствие срещу правителството, с което да се покаже и подкрепа към ранобудните студенти.

Варненци събуждайте се, призовават инициаторите. "Да покажем, че сме солидарни с протестните действия на нашите сънародници! Да излезем навън и да покажем, че Варна подкрепя общата кауза, а именно да направим България нормална страна, в която действат правила, еднакви за всички, и да пратим в историята корумпирания и некадърен политически елит, принадлежащ към мафията, ограбваща всички нас.

Срамно е да гледаме безучастно хилядите по площадите в София. Срамно е да слушаме по новините за смелите и достойни млади хора, които се борят за бъдещето ни, докато варненските студенти пишат безумни декларации, опивайки се да прикрият собствената си нерешителност. Срамно е да гледаме как пенсионери даряват от собствения си залък за каузата на ранобудните студенти, докато други апатично се разхождат из Морската градина, сякаш всичко това е някъде далеч и не ни засяга. Вас засяга ли ви?", питат организаторите. 

При последните няколко опита за антиправителствен протест във Варна се събираха по-малко от сто души. Надеждите на организаторите се този път Варна да покаже, както може, както го направи във февруарските протести. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов