Хора на ГЕРБ са заплашвани преди протеста

Започваме битка за сваляне на правителството, каза Цветанов

Привърженици на ГЕРБ са били заплашвани с уволнения, ако присъстват на днешния митинг, каза пред множеството в Пловдив Цветан Цветанов. Това нарушава правата им, гарантирани от Конституцията. От днес ГЕРБ започва непрестанна борба до оставката на правителството. Това е само началото, заяви Цветанов.

11 май бе денят, в който бе нарушена демокрацията, бе провален денят за размисъл с манипулациите, направени от една телевизия. ГЕРБ е единствената партия, която искаше промени, която наруши статуквото на тройната коалеция. На 11 май това статукво се върна с уволнения, чистки и заплахи. Искам да благодаря на гражданите от смесените райони за тахната смелост. За 6 години там изградихме структури и въведохме демокрация. Сега се върнаха тези, които уволняват, следващата им стъпка ще е да изслеват, за да върнат страната ни в диктатура. Обвиняват ГЕРБ в полицейщина. А не е ли полицейщина, че бият студенти, че им събират личните данни?  Притеснени сме за студентите, за децата ни, защото мафията управлява страната ни.

Бившият председател на парламента и член на ГЕРБ Цецка Цачева, каза, че в момента няма държава, няма парламент и всичко е една огромно манипулация на ДПС и БСП. Те взеха властта с помощта на златния пръст на Волен Сидеров. Разделят обществото ни, противопоставят хора срещу хора. По думите й не е ясно къде се вземат управленските решения - на Позитано, в сараите на Доган или под пластмасовата маса на Волен.

Ние сме силни и доказахме, че можем. Утре се навършва една година от митинга на социалистическата партия в София, на който хвърлиха върху ГЕРБ всички възможни обвинения и обещаха, че ще върнат държавата на хората. Но близо 6 месеца от тяхното управление, държава няма. Сринаха държавата. Затова ние искаме: откритост, компетентност и стабилно Народно събрание. Но затова първо трябва да си идат!

Бившият министър на културата Вежди Рашидов бе кратък и категоричен: "Дошло е време българският народ да махне ченгетата от държавата и да вземе властта в свои ръце. Време е нашите деца да останат, а "ОСТАВКА" за всеки, който не желае да работи".

Хилядите на площат Централен надъха и Цвета Караянчева с думите: "Много сме и затова сме тук. Някой си мисли, че може да върне комунизма. Някой мисли, че ще направи децата ни роби на комунистическия режим. БСП васално е навела глава, а ДПС я язди безпрецедентно. Орешарски, време е да вдигате седенката и да се омитате с вашето некадърно правителство."

Четете ТУК какво каза самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЛЕДАЙ ПРОТЕСТА НА ЖИВО ТУК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов