Цветанов за протеста в Пловдив: Всички ще са с открити лица

Научих за Бисеров от медиите, заяви бившият вътрешен министър

Митингът на ГЕРБ ще бъде в Пловдив, за да няма спекулации, заяви в студиото на Нова телевизия Цветан Цветанов. Над 1 милион симпатизанти искат да има такива мероприятия, за да изразят мнението си, допълни той.

Припомням, че утре в София БСП също вдига редиците, в събота е и голямото  футболно дерби между Левски и ЦСКА.

Не сме разработвили протестиращите през февруари. Никога не съм правил подобни указания. Сега всички недоволни са с открити лица. През февруари тези, които хвърляха бомбички, се криеха, коментира още Цветанов.

Относно казуса "Бисеров" бившият вътрешен министър заяви, че чул за разработката след като "започна да се тиражира в медиите". Той отрече да е бил наясно, че има проверка срещу доскорошния зам-председател на НС.

Припомням, че Бисеров ще бъде разпитан днес в Столичното следствие. Той е разследван за данъчни престъпления, пране на пари и представяне на грешна информация пред Сметната палата.

Аз като министър на вътрешните работи не съм разполагал и не съм знаел за никаква информация, ако е постъпвала такава за Христо Бисеров, заяви Цветанов в отговор на твърденията, че подобна разработка е имало преди година в присъединила се служба към ДАНС – ГД БОП. В момента се манипулира обществото с подобни извадки и изказвания, заяви  Цветанов и още "Щеше да бъде тревожно, че не знам, ако преводите са вършени в България. Те са от една държава в друга, но не в България. Съвсем нормално е да се разчита на информационен поток от чужбина".

Бившият вицепремиер съобщи, че ГЕРБ обмислят варианта да предложат създаването на анкетна комисия по случая Бисеров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов