Масови арести след вчерашния протест

МВР издирва участници във вчерашния протест за „хулигански и противообществени прояви”. Снощи бяха задържани 23-ма, а днес още 25-има

МВР издирва участници във вчерашния протест за  „хулигански и противообществени прояви”

В прессъобщение от ведомството се подчертава, че служителите на реда са изпълнили задълженията си по охраната на обществения ред и опазване на сигурността на гражданите.

Ето какво точно пишат от МВР:

"Във връзка с нерегламентираните протести на 12 ноември в столицата, МВР ще предостави на Софийската районна прокуратура всички данни и материали за нарушаване на обществения ред, законовите и подзаконови нормативни актове.
Полицаите изпълниха задълженията си по охрана на обществения ред и опазване на сигурността на гражданите. Въпреки опитите за провокации, те успяха да овладеят ситуацията и предотвратиха ескалиране на напрежението.
За хулиганство и неизпълнение на полицейски разпореждания общо 23-ма са задържани на 12 ноември в столични районни управления. При специализирана полицейска операция за издирване на извършители на противообществени прояви тази сутрин са задържани още 25-има.
Продължава работата за идентифициране и установяване на още участници в противообществени прояви.
През изминалото денонощие на територията на столицата не са регистрирани тежки криминални престъпления, сочи бюлетинът на СДВР."


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов