Предстои награждаване!

Стара Загора Лайф

25-10-2013, 12:16

Снимка:

Библиотека Родина

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Още 6 дни за конкурса "Разкажи за културното ни минало"

Търсят се истории за местни традиции и забележителности

Наградите от конкурса на старозагорската библиотека "Родина", в който участваха 11 творби, ще бъдат раздадени тази вечер в Историческия музей в 17,00ч.

Някои от презентациите разказват за Мъглижкия манастир, за обичая по жътва "Рязане на брада", пресъздаден от група за автентичен фолклор към читалището в с.Ръжена, други говорят за художника Иван Милев под заглавие "Познатите-непознати". Има и презентация за Стара Загора от варненски автор.
Конкурсът ”Разкажи за културното ни минало” по проект ”Старозагорска е-памет” на библиотека “Родина” започна през лятото и в последния си етап бе удължен. Нелеката задача да журират конкурса имаха краеведите на библиотеката в Стара Загора, както и колегите им от казанлъшката библиотека "Искра", информира директорът на старозагорската библиотека "Родина" Слава Драганова и допълва, че в състава на журито влизат още IT- специалистът Иванко Маринов и художникът Михаил Косев, като председател на журито бе доц.Евгения Иванова от РИМ, Стара Загора. 15 души с общо 11 презентации и видеоклипове участваха, като любопитното е, че това са хора на възраст от 17 до 56 години, които освен от Стара Загора, са и от Казанлък, София, Варна и Нова Загора. Предстои да бъдат връчени наградите на победителите. Първата награда е диплом и уикенд за двама, а втора и трета награди ще са парични. Всички участници ще получат и дипломи. Библиотека “Родина” и библиотека “Искра” са подготвили и по една безплатна едногодишна абонаментна читателска карта за участниците от старозагорска и казанлъшка община.
Амбицията на организаторите е конкурсът да стане традиционен и резултатите от него да се отчитат всяка година за 5 октомври – Деня на Стара Загора или за 1 ноември. Всички видеоклипове и презентации ще бъдат качени в сайта на библиотеката- “Старозагорска е-памет”, който съвсем скоро (на 30 октомври) ще бъде официално представен пред широката общественост.
Призовите творби от конкурса "Разкажи ни за културното ни минало"ще бъдат показани пред публиката тази вечер в Историческия музей по време на награждаването. Засега имената на отличените участници се пазят в тайна, но ще ги узнаем днес в 17.00 часа в зала 33 на Регионалния исторически музей в Стара Загора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов