Протест на Шипка

Казанлъчани блокират прохода заради закриването на Полицейската школа в града

Проходът Шипка ще бъде блокиран днес от 12.00 часа заради протестни действия на казанлъчани. Те изразяват своето категорично несъгласие със закриването на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР и разкриването на лагер за бежанци в Казанлък.

Организатори на протеста са сформираният късно вчера Инициативен комитет с участието на ръководители на всички големи казанлъшки предприятия, представители на всички сфери на бизнеса, председатели на политическите сили в община Казанлък, представители на неправителствени и младежки организации. Всички те подкрепиха Декларацията на местната власт против закриването на Полицейската школа и разкриването на лагер за настаняване на бежанци в община Казанлък.

Инициативният комитет взе единодушно две важни решения. Започва подписка за провеждане на референдум сред жителите на община Казанлък за запазване на ЦСПП-Казанлък и против превръщането му в лагер от затворен тип или в лагер за настаняване на бежанци.

Второто решение е свързано с протестни действия на прохода Шипка в неделя, от 12.00 часа и на 21 октомври, понеделник. В понеделник протестните действия ще продължат до приключване на извънредното заседание на Министерски съвет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов