ДПС си връща рибарската агенция във Варна

Мисия Варна

15-10-2013, 13:03

Снимка:

© Народно дело/ Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Aктивист от ДПС в борда на Пристанище Варна

Бившият директор Бейхан Хасанов, отново ще оглави контролното ведомство

Регионалното звено на Агенцията по рибарство и аквакултури във Варна всеки момент ще бъде оглавено от свой бивш директор - кадър на ДПС, научи Varnautre.bg. Като началник на териториалната структура се връща Бейхан Хасанов, който оглавяваше ИАРА - Варна от 2006 до 2009 г.

"Всичко е възможно, но все още не са ми връчили заповед", коментира пред Varnautre.bg  настоящият директор Георги Михайлов, като не скри, че е чул всякакви слухове. Подготвяна смяна Михайлов приемал за нормална, "защото в администрацията никой не е женен за поста си". "Възможно е да не отговарям на изискванията и вижданията на новото ръководството на ИАРА", каза той.

Тази седмица предстои приемането на нов устройствен правилник на агенцията. С него се уреждат функциите, дейността, структурата, числеността на персонала и организацията на работа на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и вероятно именно с новите правила ще дойдат и рокадите. 

Бейхан Хасанов ще се върне на поста си след като през 2009 г. го отстъпи  на Димитър Пасев, който го е заемал преди него, но оспорва уволнението си в съда. От тогава ИАРА-Варна смени пет директори. 

Хасанов стана печално известен с това че според един от докладите на Комисията по досиетата е бил агент на Държавна сигурност. В архивите на ДС Бейхан Неджми Хасанов е бил записан под псевдонима Иво. Бил е вербуван на 14 август 1987 г. от служителя на МВР - Варна, Георги Бялколев. Регистриран е като агент 11 дни по-късно. Графата "снемане от действащ оперативен отчет" срещу името на Хасанов обаче бе празна.

В периода 2003-2007 г. Хасанов бе общински съветник на ДПС във Варна. През 2011 г. пък бе кандидат на ДПС за кмет на село Езерово. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов