Представиха индустриалната зона в Бургас на автомобилни гиганти

Мисия Бургас

11-10-2013, 13:01

Снимка:

община Бургас

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Голям интерес към новата индустриална зона в Бургас

Бургас се старае да се рекламира активно като перспективна част от бързо развиващия се Източноевропейски пазар

Индустриален и логистичен парк - Бургас" бе представен пред едни от най-големите автомобилни компании. Това стана по време на конференция, организирана от "Аутомотив Клъстер България".

Форумът имаше за цел да представи положителните страни на България като място за развитие на автомобилното производство и да даде тласък на тази индустрия у нас, съобщиха от местната администрация.

Бургаските представители проведоха редица двустранни срещи с потенциални инвеститори, сред които Truckenmüller & Company GmbH - един от основателите на клъстера, "Jhonson controls" - най-големият производител на скоростно и оборотоизмервателни уреди за автомобили в света.

Възможностите на зоната бяха представени и пред немската "Kemmler Electronic", занимаваща се с производство на електронни компоненти за автомобили, електроуреди и медицински технологии, машиностроене, както и пред SMC, която е за пневматични и електрически системи за автоматизация и логистичната компания Quehenberger 

Бургас се старае да се рекламира активно като перспективна част от бързо развиващия се Източноевропейски пазар. Автомобилният форум беше една добра възможност името на българския град да стигне до ушите на топ мениджъри от Daimler, Volkswagen, BMW, Porsche, Hyundai, Great Wall, Würth Elektronik IBE и други.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов