Конната база заминава на минералните бани

Новините

24-09-2013, 16:38

Снимка:

burgasbg.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Републиканско и турнир за купа Бургас на конната база в Парк Езеро

Георги Базотев: Ощетяват се гражданите, ще пострада и развитието на баните

С 29 гласа "за" общинските съветници приеха предложението на заместник-кмета по евроинтеграция Атанаска Николова за изместване на Конната база от парка в Бургас.

Успешно развитата конна база, която в момента се намира в Приморски парк, ще бъде преместена в района на Минералните бани. Промяната на мястото е необходима, заради предоставеното място за стоеж на Океанариума. Според председателят на федерацията по конен спорт за Южна България - Георги Базотев, обаче решението базата да бъде прехвърлена точно там е неуместно и от него ще пострадат всички. "Важно да се помисли за всички загуби от това преместване. То е като подхранване на гноен цирей. Така нито ще могат да се развият минералните бани, в които те първа ще се инвистира, нито ще може да се усвои максимално предоставения терен", каза Георги Базотев. Той допълни, че дори ж.к. "Меден рудник" би бил по-подходящо решение за изместване на базата от кв. Банево.

Главният архитект на община Бургас - Веселина Илиева, обясни, че намирането на алтернативно място ще бъде изключително трудна задача, поради допълнителните критерии и изисквания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов