"Аполония" започна с опера

Бургас Лайф

01-09-2013, 06:10

Снимка:

Александър Стоянов, в. Труд

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В програмата на празниците тази година са включени над 70 прояви - концерти, спектакли, представяния на книги, изложби и филмови прожекции

"Оазис на духа" - така нарече "Аполония" оперната прима Красимира Стоянова. В края на лятото, в петък вечер, култовият амфитеатър в Стария град на Созопол отново се изпълни с хора, дошли да видят тържествения старт на 29-ата, предюбилейна "Аполония", предава "Труд".

"Това е един фестивал, който говори за всичко българско. Прекрасни дни и уникални спомени обещава и тазгодишното издание", заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи. След което Камен Донев получи наградата за млад артист. "Благодаря за това, че ме определиха като млад. Оттук нататък това ми дава още по-големи крила", отвърна Донев.

Наградата на фондация "Аполония" получи Красимира Стоянова. "Връщам се на този фестивал след 16 години и радостта ми е огромна", каза тя. След това се проведе концерт, посветен на 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди, в който Стоянова пя.

В програмата на празниците тази година са включени над 70 прояви - концерти, спектакли, представяния на книги, изложби и филмови прожекции.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов