Андреева успокои, 10% ще са съкращенията в общата администрация

Общество

22-08-2013, 11:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Те се отнасят за всички второстепенни разпоредители

Здравният министър д-р Таня Андреева определи съобщението на Министерство на здравеопазването за 10% съкращение в сферата на здравеопазването, като техническа грешка. Пред ТВ7 министърката обясни, че става въпрос за съкращения само в общата администрация.

Касае се за 10% съкращение в общата администрация на всички второстепенни разпоредители, които се финансират от бюджета на Министерството на здравеопазването, каза министърката. "Това всъщност е поетият от правителството ангажимент за намаляване на държавната администрация, която през последните четири години се е увеличила с над 10 000 души. Това я прави твърде раздута и много тромава в оперативен план. Очевидно понякога една чиновническа грешка може да предизвика по-тежка ситуация, затова трябва да бъдем внимателни", поясни Андреева.

Всички знаем колко усилия полагаме за това да се стабилизира и да се промени ситуацията в спешната помощ, в психиатричните клиники, които са единствените лечебни заведения, които са на пряко подчинение на Министерство на здравеопазването, каза здравният министър.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов