Пуснаха движението по магистралата при гара "Яна"

С нея АМ "Хемус" се свързва с Околовръстния път на София

Пуснато е движението по връзката на автомагистрала „Хемус“ със Софийския околовръстен път – пътен възел "Яна".

Общата дължина на новия участък е 8,46 км. С нея АМ "Хемус" се свързва с Околовръстния път на София и по този начин значително ще се облекчи трафикът през селата Горни Богров и Долни Богров. Транзитното движение ще минава извън населените места и задръстванията, които от години се образуват на входа и изхода на столицата, ще бъдат преустановени.

Построени са и 29 малки съоръжения – водостоци и дюкери. Край село Горни Богров е поставена необходимата шумозащитна стена.

Удобството и бързината на придвижване също се увеличава. Повишава се и сигурността на шофьорите и гражданите, живеещи в тази част на столицата.

Обектът е част от Трансевропейския транспортен коридор №ІV. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Протоерей Йоан, който отслужи водосвет за здраве на строители и шофьори, пожела разумно и безопасно пътуване по републиканската пътна мрежа.

 

Припомняме, че днес при гара Яна, в участъка, който е в ремонт, стана тежка верижна катастрофа. В инцидента са участвали три тира и четири леки коли. Двама души загинаха, а петима бяха настанени в болница.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова правителството незабавно да подаде оставка заради катастрофата. Бившият премиер още вчера поиска движението при пътния възел да бъде пуснато.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов