Добро утро, Джулай морнинг е!

Хиляди посрещат изгрева на слънцето на 1 юли

Хиляди посрещнаха изгрева на слънцето на 1 юли. Въпреки облачното утро, "Джулай морнинг" беше посрещнат на много места в България.

Община Каварна организира традиционно посрещане с участието на John Lawton, Б.Т.Р., Отряд 13, Black Flame, Gotta G, Free Riders, REV, Legendarya.

За сигурността на участниците на Джулая, освен служители на РУ на МВР - Каварна, ще се грижат и 40 души частна охрана. Светещи балони ще очертават стръмнините край Камен бряг по време на фестивала. Надуваемите маркери, както и 1,5-километрова лента, ще бъдат поставени, за да бъдат избегнати инциденти.

Освен на Черноморието, хора се събраха и в някои от крайдунавските градове, както и на други места. Софиянци например посрещнаха първите слънчеви лъчи на Витоша, но във Враца дъждът отмени намеренията за изработката на обща пясъчна фигура и посрещане на Джулай морнинг на "Хижата".

"Джулай Морнинг" (по името на известната песен на "Юрая Хийп" от 1971 г. "July Morning") в България се отбелязва от средата на 80-те години на миналия век. Традицията е свързана с хипи движението в Америка и Европа, но е популярна и у нас. През нощта на 30 юни срещу 1 юли големи групи хора се събират по цялото Черноморие, по крайбрежието на река Дунав, или на други символични за тях места, за да посрещнат заедно изгряващото слънце.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов