Бургазлийки обличат сватбени рокли, протестират срещу гей парада

Животът

22-06-2013, 10:44

Снимка:

lovingyou.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Над 300 са заявили присъствието си

Бургазлийки облечени като булки ще излязат на протест в центъра на Бургас. По този начин те ще изразят подкрепата си за традиционното семейство и ще обявят несъгласието си с провеждането на гей парада в София.

Въпреки че той бе отложен за септември, над 300 са заявили присъствието си. Началото на събитието е в 18 часа на площад "Тройката", след което недоволните ще минат по ул. "Александровска". 

Организаторите от Граждански форум за защита на децата и семейството и Правозащитна организация "Свобода за всеки" пишат, че не са съгласни с легализирането на еднополови бракове, с осиновяването на деца от хомосексуални двойки и с пропагандата на хомосексуализма в училищата.

"Настояваме институциите да подкрепят спазването на Божествения ред за създаване на семейство и възпроизводство на живота. Семейните двойки биха могли да илюстрират идеята на шествието като дойдат облечени в сватбени облекла. Обръщаме внимание на всички участници да се въздържат от враждебни изявления и да не отговарят на провокации", пишат организаторите в официалнтата страница на събитието във facebook "За традиционното семейство".

От 18,30 часа пък в града ще се проведе поредният протест срещу кабинета "Орешарски". Традиционно бургазлии ще се съберат на площада пред общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов