Нови 8км пътища и над 400 ремонтирани улици улесняват движението

Мисия София

07-06-2013, 17:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма да спират 94

Интензивното строителство ще е лятото

До този момент са подменени 8км пътища. Около 400 улици в кварталите вече са ремонтирани, а още около 25 малки улични ще бъдат изцяло изградени в края на юли, началото на август.

Йорданка Фандъкова коментира, че предпочита интензивното строителство да бъде предимно в летните месеци, когато градът се освобождава от автомобили, но и в момента се изпълнява участъка от метрото в „Младост”.

"Там бул. „Александър Малинов” е стеснен чувствително. Останало е едно платно за движение. Обявихме го на хората предварително, показахме обходни маршрути. Така ще процедираме и при всички останали случаи, като предстои до края на лятото да продължи изграждането на бул. „Копенхаген”, който е връзката между район „Дружба” и бул."Цариградско шосе", каза още Фандъкова.

В момента се работи на бул."Витоша", но не се отразява чувствително на движението. Пуснат е вече бул. „Царица Йоана” – участъкът, който свързва кв. „Люлин” със Западната дъга. В момента се работи и на ул. „Иван Асен II” – там се подмениха изцяло водопроводът и канализацията, а в момента се полагат паветата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов