444 бюлетини повече в пловдивска секция

Мисия Пловдив

12-05-2013, 12:12

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сезираха РИК

Коалиция за България внесе три жалби за изборни нарушения до момента. Едната е продължение на вчерашна жалба, в която е сезирана РИК за действията на председателя на секция 092, на територията на район "Централен". Въпросният председател заблудил членовете на СИК за началния час на получаване на изборните документи, получил ги е сам и извикал останалите направо в секцията. При днешното им преброяване се оказало, че в приемо – предавателния протокол на изборните книжа е записана бройка от 900 бюлетини, а са намерени 1344 броя.

Вторият сигнал до РИК на 16 МИР е установен при проверка пред изборните помещения пред секционните избирателни комисии. На обявените кандидатски листи на информационните табла в листата на "Коалиция за България" липсва последния регистриран в листата, съгласно Решение №13-НС/05.04.2013 г. - Веселин Добромиров Димитров, се казва сигнала на КБ.

Третата жалба е за действията на председателката на секция 024 на територията на район Централен, НХГ "Цанко Лавренов". Дамата отказала достъп на упълномощен представител на "Коалиция за България" с мотива, че на пълномощното му липсва печат.

Няма постъпил сигнал за открити 444 бюлетини в повече в пловдивска секция, заяви на свай ред  Деница Чингарова, председател на 16 РИК. При получаването му комисията ще се произнесе, категорична бе тя.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов