Яне Янев "осветли" офшорни сметки на Кирил Йорданов

Животът

20-04-2013, 10:41

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Според лидера на РЗС бившият варненски кмет, Първанов, Гергов и вдовицата на Кюлев са сред героите на "Офшорлийкс"

Името на бившия варненски кмет Кирил Йорданов беше първото, което изплува от българския "Офшорлийкс", споменато от Яне Янев. След дълго увъртане и общи приказки в “На светло” по Нова телевизия лидерът на РЗС най-накрая се предаде на настойчивите въпроси на Люба Кулезич и изплю едно име - това на сваления по време на протестите градоначалник. Според него "фараонът на Варна", както той често нарича Кирил Йорданов, не просто бил в списъците на притежатели на пари в офшорни зони, но принадлежал към от т.нар. черен сектор - там, където произходът на милионите не е ясен. 

В същия ред Янев подреди експрезидентът Георги Първанов, който обаче държал вложенията си в сметки на подставени лица като вдовицата на застреляния банкер Емил Кюлев - Весела, и областния шеф на БСП в Пловдив Георги Гергов. В списъците от “Офшорлийкс” били още известни родни социолози, действащ банкер, дъщерята на експремиер и мастит PR - щерка на бивш шеф в БНБ.

Веднага след изявленията на Янев в ефир Кулезич разговаря по телефона с бившия президент Георги Първанов. Той се обади, за да съобщи, че ще съди лидера на РЗС за тиражиране на неверни данни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов