Забраниха женските дрехи за мъже в мексикански град

Свят

28-02-2013, 10:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Жените пък ще се лишат от минижупите си

В мексиканския град Суидад Акуня властите наложиха драстични мерки относно външния вид на жителите му. На жените е забранено носенето на минижуп, а мъжете пък няма да могат да носят женски дрехи.

Според началника на местното управление за безопасност ген. Хавиер Атуайо-и-Камархо, носенето на минижуп е не само неморално, но и е предпоставка за извършване на престъпления. Същото се отнасяло и до носенето на женски дрехи от мъже.

Генералът дава като пример проститутките, които традиционно са издокарани в минижупи. Мъжете в женски дрехи били проблемни най-вече заради това, че трудно се установявала тяхната самоличност. Освен това такива мъже ползвали женските обществени тоалетни, а това било неприемливо.

Жителите на Суидад Акуня с нестандартна сексуална ориентация сега организират протестна акция срещу двойната забрана. Те възнамеряват и да подадат жалба до Националната комисия по правата на човека. Според тях градската полиция и по-рано проявявала дискриминация по отношение на хомо- и транссексуалните.

Суидад Акуня се намира на границата между Мексико и САЩ. Градът е арена на нестихващо насилие, тъй като се използва за база за транспортиране на наркотици към Тексас от зловещия наркокартел "Сетас".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов