Община Поморие със сертификат по ISO за качество на услугите

Животът

12-02-2013, 12:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

"Това не е награда с 3-годишна валидност, а гаранция, че непрекъснато ще се стремим да се подобряваме", категоричен е кметът Иван Алексиев

Община Поморие получи сертификат по ISO "Система за управление на качеството”, похвалиха се оттам.

"Одиторите от бюро "Веритас” оцениха, че административното, правно и информационно обслужване на местната администрация отговаря по всички критерии, разработени от Международната организация по стандартизация", обясниха от общината.

Сертификатът е валиден до края на януари 2016 година, при постоянно поддържане на системата за управление на качеството.

Той е базиран на осем основни принципа, които са гарант за успешно ръководене и функциониране на една организация – насоченост към клиента, лидерство, приобщаване на хората, работещи в организацията, процесен подход, системен подход за управление, непрекъснато подобряване, взимане на решения, основани на факти, взаимноизгодни отношения с доставчиците.

"Това, че получихме признание от Международната организация по стандартизация е доказателство, че се стремим към усъвършенстване и сме отворени към иновациите. Но сертификатът ISO не е награда с валидност три години, защото през този период общинската администрация ще бъде под одиторски надзор, който ще следи дали утвърдените правила се спазват. Затова той е гаранция за гражданите, че община Поморие непрекъснато ще се стреми към подобряване на качеството на услугите, които извършва”, заяви кметът Иван Алексиев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов