1800 нови места в софийските детски градини

Мисия София

18-01-2013, 15:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Строят 8 детски градини в София с 15 млн. лв.

Столична община очаква да получи от държавата 15 млн. лева, с които да се построят осем нови детски градини, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Освен средства, държавата започна да предоставя на общината и подходящи терени за строителство на детски градини, каза още кметицата.

Общината очаква да ѝ бъде предоставен държавен терен в район „Овча купел” около два декара, на който да се построи детска градина за четири нови групи. През последните години Столична община е инвестирала над 103 милиона лева за строителство на детски градини, но е важно и къде се строят, посочи Фандъкова.

"В 52 нови детски градини, които са построени от 2006 година до сега, сме открили над 700 работни места за учители и помощник- възпитатели. До края на тази година предвиждаме 1800 нови места за деца. Това означава, че ще бъдат открити още 300 работни места в тези градини, каза кметицата.

До момента са готови проектите за 17 нови детски градини. В момента тече процедурата за избор на изпълнител. Две от тях ще бъдат зелени детски градини – в кв. „Кумарица” и село Герман.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов