Бургас с модерен океанариум, истинска тропическа гора и СПА

Мисия Бургас

17-01-2013, 13:18

Снимка:

BurgasUtre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Burgasutre ви пита: Харесва ли ви проектът за ремонт на Тройката?

Авангардното решение е продиктувано от проявен инвеститорски интерес

Супер модерен океанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове, делфинариум със зала за представления и места за отдих на делфините, аквапарк,  СПА-зона, тропическа гора с истински растителни видове и обекти за търговска дейност, зелени площи, паркинги, транспортна и инженерингова инфраструктура ще се сдобие Бургас. 

Идеята е създаването на грандиозното съоръжение да стане в парк “Езеро” чрез концесия, като бъдещият инвеститор го проектира, изгради и поддържа, информират от местната администрация. Идеята вече е подготвена и оформена в докладна записка, която ще бъде разгледана по време на заседанието на ОбС този месец. 

По данни на Общината анализите показват, че за осъществяване на проекта е необходима солидна инвестиция в размер минимум 80 млн. лв., като експертите допълват, че вече има заявен инвеститорски интерес.

Авангардната идея има за цел дазадоволи нуждите на бургазлии и гостите на града от нови и по-разнообразни площи за отдих и рекреация, както и създаване на притегателни туристически зони. Проучванията на администрацията сочат още, че трябва да се обогатят формите на предлаганите дейности в парковете, за да се допълват във функционирането като активни зони.

Реализирането на проекта ще допринесе за увеличаване на туристопотока в града, което ще стимулира съпътстващите туризма дейности. Освен това с реализирането на идеята ще  се разкрият нови работни места - и на фаза изграждане, и на фаза експлоатация. От Общината допълват, че с изграждането на супер атракцията ще се подобри и качеството на градската среда, тъй като теренът ще бъде облагороден. Инвестиционното намерение отговаря на стремежа на Бургас да развива целогодишен туризъм.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов