Почина студентката, изнасилена в градския транспорт

Животът

29-12-2012, 09:50

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Индийската студентка бе нападната от шестима пияни на 16 декември

23-годишната индийка, станала жертва на групово изнасилване и тежък побой в автобус в Делхи, починала в болница в Сингапур, където бе приета за лечение в тежко състояние.

Жестокото нападение над студентката по кинезитерапия, извършено на 16 декември в градския транспорт на индийската столица, предизвика вълна от протести в цялата страна, някои от които прераснаха в сблъсъци, предава БТВ.

Шестимата нападатели изнасилили младата жена в автобус, а после я пребили с метални прътове. Накрая я изхвърлили от возилото, заедно с младия мъж, който я придружавал и който изобщо не могъл да се намеси. От насилието и побоя индийката получила тежки чревни увреждания. Тя е разказала какво се е случило в автобуса и така е потвърдила показанията на спътника й.

Разследването показа, че шестимата насилници били пияни, когато превзели автобус, който не бил на работа във въпросния ден. Те обаче потеглили с него и по пътя качили двойката, която си мислела, че това е редовен автобус на градския транспорт. Последвало насилието, което потресе Индия.

Обикновено в страната изнасилванията остават незабелязани, но този път нападението над студентката породи най-яростните протести в Делхи от средата на миналата година насам, когато хората излязоха по улиците, за да демонстрират срещу корупцията в редиците на управляващите.

По данни на полицията само в Делхи на всеки 18 часа се получава сигнал за изнасилване. По тази причина местните наричат столицата „град на изнасилванията”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов